Tegus september

Aedkoolis tähistasime 11.septembril vanavanemate päeva. Lasteaia koridori kogunesid õpilased ja lasteaia lapsed koos oma vanavanematega kus juhataja jagas osalejad nelja gruppi. Kõigile jagati käepaelad ja töötubade kaardid. Koolimaja ja lasteaia ruumides oli neli teematuba, mis tuli läbi käia ja endale vastava teematoa juures kleeps kaardile lisada. Kooli poolel oli maitsmistuba, kus tuli erinevad õunasordid maitsmise järgi ära arvata. Õpilaste poolt keedetud õunamoosidel oli lisandid, ka need tuli ära arvata ja lisaks sai maitsta erinevaid leibasid.

Meediatoas sai mängida klaverit puuviljadega ja klassiruumi erinevaid loomi, taimi ja putukaid tuua läbi tahvelarvutis oleva 3D rakenduse.

Lasteaia poolel sai muusikatoas meisterdada põnevaid trumme ja trummipulkasid.

Palju sagimist ja mõõduvõtmist pakkus võimlas erinevate vahvate sportmängudes osalemine.

Vahva õhtupoolik läks korda, rõõmsad ja uute kogemuste võrra rikkamad vanavanemad jäid üritusega väga rahule. Aitäh Teile!

Sügisene spordipäev toimus Kernu staadionil 19.septembril. Kõik õpilased tegid kaasa neljal kergejõustikualal: 60m jooks, pallivise, kaugushüpe ja 400m jooks ning läbisid 7 KP-ga orienteerumisraja.

20.septembril oli õpilastel õppepäev õpetaja Terje koduaeda, kus maailmakoristus päeva raames viisime läbi praktilise õppetöö teemal “Kuidas saab õunamahla?”. Õpilased korjasid õunaaiast kõik õunad nobedalt kokku, pesime need puhtaks ja hakkasime purustama. Töö oli põnev, kuid jälgida tuli ohutust, purustas üks laps korraga.

Kui õunad purustatud näitas õpetaja ette kuidas pressil plaadid õunapudruga täita, millest siis mahla välja tuleb.

Värske mahl tuligi…töö oli kenasti ära jaotatud. Õpilased said proovida õuna lõikamist ja viilutamist kuivatatud õunte valmistamiseks.

Tegus päev sai kiirelt lõpule, rõõmsad ja uute kogemuste võrra rikkamad õpilased naasesid koolimajja värskelt pressitud õunamahlapudelitega.

Õpetaja Terje rõõmustas puhta õunaaia üle 🙂

Spordinädala tegevustega jõudsime 26.septembril lõpusirgele. Oli megatore mänguline spordipäev sisetingimustes. Samal ajal kui lasteaia lastele toimus spordisaalis vahva seiklusmäng otsisid koolilapsed mööda koolimaja taga kontrollposte. Seekord tuli olla väga tähelepanelik: leida üles õige pildiga KP, komposteerida see ja jätta meelde KP number. Viimane tuli stardi ja finišipaigas õpetajale öelda ja üles kirjutada ning alles siis sai uut punkti otsima minna. Kui orienteerumismäng läbi siis õnnestus koolilastel veel lasteaia lastega saalis lustida. Tants ja trall rõõmustas kõiki. Päeva lõpuks jagati kõikidele õpilastele kätte spordinädala diplomid, medalid ja meened.

Aplaus vahvatele spordipoistele ja -tüdrukutele! Liikumine on rõõm! 🤩

30.septembril toimus aedkoolis traditsiooniline heategevuslik Mihklilaat. Lasteaia hoov lõhnas magusate kohapeal küpsetavate vahvlite järgi ja oli märgata pikka saba jäätisemasina juures.

Õnneloosis võitis iga loos. Kohviku leti kõige minevam toode oli soojad juustusaiad ja kiluleivad, kui oli üks magus õunamoosi degusteerimis etapp läbitud. Maitsmiseks oli välja pandud ligi 30 erinevat õunamoosi erinevate lisanditega. Laadaliste arvamuse alusel valisime parima moosikeetja ja selleks osutus meie maja juhataja 🙂 Palju, palju õnne!

Laadalt kogutud tulu eest soetasime aedkooli lasteaia hoovi mudaköögi ja õpilastele ukuleled. Aitäh kõikidele Mihklilaadal osalejatele!